Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση με πορσελάνες από τη Δυναστεία Yuan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-24 19:17:39
  • Προβολές:
  • 748

Για δύο μήνες θα παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, η έκθεση που αναδεικνύει την ομορφιά της τέχνης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Yuan. 
   Συνολικά 96 συλλογές με μοναδικά πορσελάνινα έργα, δημιουργημένα κατά την περίοδο 1271-1368, που τώρα φιλοξενούνται σε διαφορετικά μουσεία κατά μήκος της Κίνας, παρουσιάζονται από την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας. 
Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Gu Zhiyang, η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου ζωής και την παρουσίαση των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων της Δυναστείας Yuan μέσα από τα έργα τέχνης εκείνης της περιόδου. Τα πορσελάνινα δημιουργήματα και η ανασύσταση της ιστορικής εκείνης περιόδου παρουσιάζει τις κοινωνικές αλλαγές, την εθνοτική ενσωμάτωση και τις διεθνείς ανταλλαγές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δυναστεία Yuan ιδρύθηκε από τον Μογγόλο Αυτοκράτορα Kublai Khan, εγγονό του Genghis Khan και ήταν ιδιαίτερα διάσημη για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πορσελάνης σε μπλε και λευκό χρώμα. 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Δυναστείας αυτής σημειώθηκαν μερικά ακόμα πολιτιστικά επιτεύγματα, όπως η ανάπτυξη του δράματος και του μυθιστορήματος και η αυξημένη χρήση της γραπτής δημώδους γλώσσας. Πολλά ήταν επίσης τα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν εκείνη την περίοδο, όπως τυπογραφικές τεχνικές, πορσελάνες, τραπουλόχαρτα και ιατρική λογοτεχνία, τα οποία εξήχθησαν στην Ευρώπη και την Δυτική Ασία.