Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αρχαίο κτίριο του Μουσείου του Παλατιού Shenyang ανοίγει στο κοινό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-24 19:04:35
  • Προβολές:
  • 708

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 υποδέχτηκε ξανά το κοινό ο «Πύργος του Φοίνικα», ένα διάσημο αρχαίο κτίριο στο Μουσείου του Παλατιού Shenyang. Ο Πύργος αυτός ήταν μερικώς κλειστός για το κοινό για σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ο δεύτερος και ο τρίτος όροφός του δεν υποδέχονταν επισκέπτες για λόγους ασφαλείας. 
Η επίσκεψη όμως στο συγκεκριμένο αξιοθέατο θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα επιτρέπεται η είσοδος σε μόλις 20 άτομα, τα οποία θα μοιράζονται σε 2 ομάδες των 10 ατόμων, στην πρωινή και απογευματινή επίσκεψη, σύμφωνα με δήλωση του Li Shengneng, επιμελητή του μουσείου. 
Ο Πύργος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Επαρχίας Liaoning, στη βορειοανατολική Κίνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του Μουσείου του Παλατιού Shenyang. Χτίστηκε μεταξύ του 1627 και του 1635 κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Qing, έχει τρεις ορόφους και μια αετωματική, τετράριχτη στέγη. Εκείνη την εποχή ήταν το υψηλότερο αξιοθέατο στην αρχαία πρωτεύουσα της Shengjing και τώρα στην βορειοανατολική πόλη της Shenyang. Όπως ανέφερε ο επιμελητής του, το άνοιγμα του Πύργου στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση του βασιλικού πολιτισμού σε ένα ευρύτερο φάσμα.