Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πιλοτικό πρόγραμμα για πόλεις χωρίς σκουπίδια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-24 18:37:51
  • Προβολές:
  • 703

Στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος επιδίδεται η Κίνα με την εγκαινίαση του πιλοτικού προγράμματος για πόλεις χωρίς απόβλητα,  από τη Δευτέρα 14 Μαΐου. 11 συνολικά πόλεις και πέντε περιοχές της Κίνας επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και να περιορίσουν σημαντικά τα απορρίμματα που δημιουργούνται στις πόλεις τους. 
Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα, καθοδηγούμενα από το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος και 17 ακόμη σώματα υπουργικών σωμάτων, ξεκίνησαν στη Shenzhen τη Δευτέρα 14 Μαΐου. Οι πόλεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν τη Shenzhen, το κέντρο της πόλης Chongqing, τη Sanya στη Hainan και ακόμη οχτώ πόλεις κατά μήκος της Κίνας. Η Νέα Περιοχή Xiongan, η Οικονομική–Τεχνολογική Περιοχή Ανάπτυξης στη Yizhuang, η Οικολογική Πόλη Κίνα –Σιγκαπούρη Τianjin, η περιοχή Guangze στην Επαρχία Fujian και η Ruijin στην Επαρχία Jiangxi συμμετείχαν επίσης στο πρόγραμμα. 
Το ζήτημα των απορριμμάτων είναι τεράστιο στην Κίνα αν αναλογιστούμε ότι περίπου 10 δισεκατομμύρια τόνοι στερεών αποβλήτων παράγονται κάθε χρόνο στη χώρα, σύμφωνα με τον Du Xiangwan,  ακαδημαϊκό από την Κινεζική Ακαδημία Μηχανικής. 
Η ποσότητα αυτή των αποβλήτων, αν δεν διαχειριστεί σωστά, θα αποτελέσει μια τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον και μια εξαιρετικά μεγάλη σπατάλη των πόρων. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να μειωθεί δραστικά ή και να εκμηδενιστεί η παραγωγή αποβλήτων από την πηγή της, μειώνοντας τις χωματερές και αυξάνοντας την ανακύκλωση.
 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Du Xiangwan «ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι να ελαττωθεί η παραγωγή στερεών αποβλήτων και να μεγιστοποιηθεί η χρήση των πηγών ανακύκλωσης των απορριμμάτων και η ασφαλής αποκομιδή τους». 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοχείων: Xinhua)