Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H κινεζική επαρχία Qinghai παρουσιάζεται στην Αθήνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-10 18:17:28
  • Προβολές:
  • 883

Συνεχείς προσπάθειες επαφής και συνεργασίας του κινεζικού και του ελληνικού πολιτισμού πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τις αρχές των δύο χωρών με αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2019 η Εθνική Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Έκθεση της εντυπωσιακής επαρχίας Qinghai στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 
Στην έκθεση αυτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, κα Εύα Κοντοσταθάκου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας, κος Φώτης Προβατάς και ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαΐκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κος Ding Yonghua καθώς και πολυάριθμοι ακόμη επισκέπτες. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες από την κινεζική επαρχία, την έκθεση φωτογραφίας της περιοχής, η οποία αναδείκνυε το εξαιρετικό φυσικό τοπίο και τις ομορφιές της, καθώς και την προβολή εξαιρετικών ντοκιμαντέρ με θέμα την Qinghai. Οι επισκέπτες είχαν ακόμη τη χαρά να πληροφορηθούν για τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της κινεζικής επαρχίας και να γνωρίσουν το μακρινό πολιτισμό και τις παραδοσιακές τέχνες της. 
Η αντιδήμαρχος Εύα Κοντοσταθάκου, αφού καλωσόρισε την κινεζική αποστολή στην Αθήνα, εξέφρασε τη χαρά της για όλες τις ανταλλαγές που πραγματοποιούνται μεταξύ των Κινέζων και των Ελλήνων και την επιθυμία της για ενίσχυση των επαφών μέσα απο την επίσκεψη ακόμα περισσότερων αντιπροσωπειών αλλά και τουριστών. Τόνισε ακόμη την εκτίμησή της για την εξαιρετική μεθοδικότητα των Κινέζων σε ό,τι κι αν κάνουν, τη σπουδαία ικανότητα ενσωμάτωσης στην κοινωνία και την αξιοσημείωτη πρόοδό τους. 
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας, ο κος Φώτης Προβατάς χαρακτηρίζοντας την Κίνα ως ένα «σταυροδρόμι πολιτισμών», καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπεία εκ μέρους όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών που «προσπαθούν να κάνουν όσο γίνεται πιο στενές τις σχέσεις των Κινέζων επιχειρηματιών με τους Έλληνες επιχειρηματίες. Για την Κίνα και την Ελλάδα, οι επιχειρήσεις πάνε μαζί με τον πολιτισμό και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις πηγαίνουν καλά ανάμεσα στις δύο χώρες και θα πάνε ακόμα καλύτερα μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά. Παράλληλα, οι πολιτιστικές σχέσεις αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα, με τη σημερινή εκδήλωση να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και εν όψει του επικείμενου ανοίγματος του Κινεζικού Πολιτιστικού Κέντρου, οι επαφές των δύο χωρών σε αυτόν τον τομέα θα ανθίσουν ακόμα περισσότερο». 
Την επαρχία Qinghai παρουσίασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, κος Liu Wei, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις ομορφιές, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. 
Τόνισε ακόμα ότι η περιοχή Qinghai λόγω της εξαιρετικής γεωγραφικής της θέσης, παρουσιάζει πλούσια βιοποικιλότητα και αποτελεί ένα «φυσικό θησαυροφυλάκιο» για άγρια ζώα και φυτά, ενώ διαθέτει την πιο σημαντική κοιτίδα νερού. Η σπουδαιότητα και ο ρόλος της Qinghai ήταν ιδιαίτερα σημαντικός στο παρελθόν καθώς αποτελούσε κεντρικό κόμβο του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού και γενέτειρα των κινεζικών γραμμάτων. Ακόμα και σήμερα η επαρχία χαρακτηρίζεται για την αρμονικότητα της συμβίωσης των διαφορετικών εθνοτήτων και την άψογη συνεργασία τους που συμβάλει στην εκτεταμένη πρόοδο σε όλους τους τομείς. 
Ο κος Liu Wei, ολοκληρώνοντας το λόγο του επεσήμανε τη μεγαλειώδη πρωτοβουλία της «Μιας Ζώνης-Ενός Δρόμου», η οποία στοχεύει στη γνωριμία μεταξύ των λαών και την ενδυνάμωση των πολιτιστικών επαφών, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 
Από την πλευρά της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο σύμβουλος Ding Yonghua εξήρε την ομορφιά της κινεζικής επαρχίας και υπογράμμισε πως οι ελληνοκινεζικές σχέσεις έχουν μπει σε ένα νέο στάδιο γρήγορης ανάπτυξης, από το οποίο δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πολιτιστικές ανταλλαγές. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης είδαν τις μοναδικές φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ομορφιά της κινεζικής επαρχίας και πληροφορήθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους από τα μέλη της κινεζικής αντιπροωπείας.                       (Ελένη Μπίλια)