Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-10 17:55:56
  • Προβολές:
  • 988

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας την Κυριακη 5 Μαΐου 2019. 
   Με σκοπό τη σηματοδότηση αυτής της ημέρας, που πέφτει στις 18 Μαίου, μουσεία και οργανισμοί κατά μήκος της Κίνας θα διοργανώσουν μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Το Μουσείο Hunan στην κεντρική Κίνα θα φιλοξενήσει τις κυρίως εκδηλώσεις καθώς και μια εξαιρετική έκθεση που θα παρουσιάζει τις ρίζες και το πνεύμα του κινεζικού πολιτισμού. 
     Πολλά ακόμη μουσεία σε περιοχές της Κίνας θα διοργανώσουν ειδικές δραστηριότητες γύρω από το θέμα: «Μουσεία ως Πολιτιστικοί Κόμβοι: Το Μέλλον της Παράδοσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Εθνική Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σύμφωνα δε με τον Guan Qiang, αντιπρόεδρο της διοίκησης, οι δραστηριότητες θα εστιάσουν στις λειτουργίες και το ρόλο των μουσειών στην πολιτιστική κληρονομιά και τα μουσεία αναμένεται ότι θα προωθήσουν την δημιουργική αναμόρφωση και την καινοτόμα ανάπτυξη του υψηλού παραδοσιακού πολιτισμού της Κίνας.
   Τόνισε ακόμη ότι μέσα από τις δραστηριότητες αυτές τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση των ανταλλαγών και την αμοιβαία κατανόηση και γνωριμία των διαφορετικών πολιτισμών. Σημαντική θα είναι επίσης η προσφορά τους στον τομέα της αρμονικής ανάπτυξης της κοινωνίας και της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων στο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας των παραδοσιακών κειμηλίων.