Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η επαναστατική βάση Yan’an αποχαιρετά τη φτώχεια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-10 17:54:23
  • Προβολές:
  • 870

Αλματώδης πρόοδος σημειώνεται στη μάχη κατά της φτώχειας με όλο και περισσότερες επαρχίες της Κίνας να σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και να αναβαθμίζουν το βιοτικό τους επίπεδο. 
   Μια απ’ αυτές είναι και η επαρχία Yan’an που αποτελούσε στο παρελθόν επαναστατική βάση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και πλέον έχει βγει εντελώς από τα όρια της φτώχειας. Μετά την απομάκρυνση και των δύο τελευταίων περιοχών από τα όρια της φτώχειας, η Yan’an δε χαρακτηρίζεται πλέον ως φτωχή αλλά έχει μπει στην διαδικασία ανάπτυξης. 
Στην καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή συμβάλει σημαντικά η καλλιέργεια μήλων, η οποία σημειώνει σταδιακή αύξηση και αποτελεί το 1/9 της συνολικής καλλιέργειας στην Κίνα. 
Η επαρχία αυτή έχει σπουδαία σημασία για όλη τη χώρα καθώς φιλοξενούσε από το 1935 έως το 1948 τη βάση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ήταν το κέντρο της Κομμουνιστικής επανάστασης. Τώρα διαθέτει επίσης πάνω από 350 αρχαιολογικούς χώρους που σχετίζονται με την Κινεζική Επανάσταση. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει τονίσει την ανάγκη για απομάκρυνση από τη φτώχεια και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων ιδιαίτερα στις περιοχές που αποτελούσαν πυρήνα του επαναστατικού αγώνα.