Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου 2019 στην Αθήνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-10 17:36:27
  • Προβολές:
  • 996

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου που διήρκησε από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2019. 
   Συντονίστηκε από την Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας, που ιδρύθηκε το 1949 και αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας στον τομέα του Κινηματογράφου. Έχοντας δημιουργήσει επαφές με κινηματογραφικές οργανώσεις και κινηματογραφιστές από περισσότερες από 40 χώρες, κάθε χρόνο διοργανώνει πολλά φεστιβάλ, συνέδρια για ειδικά θέματα και ποικίλες ανταλλαγές στον τομέα του κινηματογράφου. 
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, διεξήχθη φέτος το Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου στο Σινεμά Αθήναιον στους Αμπελοκήπους. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν τις τέσσερις ταινίες που προβλήθηκαν στην τετραήμερη αυτή εκδήλωση. 
Η αυλαία άνοιξε με την ταινία «Γκαντέμηδες», σκηνοθετημένη από τον Ράο Ξιαοζί. Πρόκειται για μια κωμωδία που περιγράφει την ιστορία ενός αστυνομικού και νυν φύλακα, ο οποίος αντιμετωπίζει την ύστατη πρόκληση όταν το αφεντικό του εξαφανίζεται μυστηριωδώς. 
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε η κωμωδία «άσπρο πιάτο» σε σκηνοθεσία Sonthar Gyal που αφηγείται την ιστορία του έρωτα και της ηθικής, της πίστης και της ευθύνης. Η ηρωίδα, η οποία κρύβει την ασθένειά της και τα μυστικά ανάμεσα σε εκείνη και τον πρώην σύζυγό της, αποφασίζει να πάει στη Λάσα. 
Οι προβολές συνεχίστηκαν με την κωμωδία «Το νησί», σε σκηνοθεσία του Χουάνγκ Μπο, ο οποίος περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία μετεωρίτες πλησιάζουν τη Γη και παντού ακούγονται φήμες για την Ημέρα της Κρίσης. Η ταινία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, περιέχει πολλά κρυμμένα νοήματα και καθίσταται μια αλληγορική ιστορία. 
Η ολοκλήρωση του Φεστιβάλ σηματοδοτήθηκε από την ταινία κινούμενων σχεδίων με τίτλο: «Το Λευκό Φίδι», που βασίζεται σε έναν πολύ γνωστό κλασικό κινεζικό μύθο της αγάπης, όπου ένας δαίμονας, το λευκό φίδι, μεταμορφωμένος σε όμορφη γυναίκα ερωτεύεται έναν θνητό. Οι σκηνοθέτες Αμπ Γουόνγκ και Ζάο Τζι επιμελήθηκαν τη συγκεκριμένη ταινία και ανέδειξαν τα βαθύτερα νοήματα με έναν απλό και εύληπτο τρόπο. 
Ο κινηματογράφος αποτελεί μια εξαιρετική γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των λαών και διαθέτει πολύ μεγάλη δυναμική στην ανάπτυξη πολιτιστικών συνεργασιών. Καθώς οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας αναπτύσσονται ραγδαία, τέτοιου είδους εκδηλώσεις φέρνουν ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς και ενισχύουν τις πολιτιστικές επαφές τους με τον πιο άμεσο και ενδιαφέροντα τρόπο, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα περισσότερες κοινές δράσεις.            (Ελένη Μπίλια)