Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στην ΟΛΠ-COSCO πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Συνεργασίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-10 17:02:39
  • Προβολές:
  • 1109

Σε μια συμβολική χειρονομία στήριξης της επιχειρηματικής παρουσίας της COSCO στην Ελλάδα, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας, αποδέχτηκε την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου και CEO της Εταιρείας, Captain Fu Chengqiu να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας στον Πειραιά. 
   Κατά τη Συνεδρίαση έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση των θεμάτων του project του λιμανιού του Πειραιά, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα, έγιναν πολλές σοβαρές τοποθετήσεις και τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Εταιρείας, ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν άμεσα και στην Ελλάδα οι Κινεζικές επενδύσεις στα πλαίσια της πολιτικής των Νέων Δρόμων του Μεταξιού της Κινεζικής Κυβέρνησης.
Επίσης, έγινε το καλωσόρισμα από το Δ.Σ. των 5 νέων -Κινεζικής καταγωγής- μελών του, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα έγιναν δεκτοί ο CEO της Air China κ. Fan Heyun ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και ως μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Κινεζικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Zou Yong, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κινέζων της Fujian στην Ελλάδα κ. Chen Feng, ο Πρόεδρος της Chinatown Ltd. και Εκδότης της Εφημερίδας China Greece Times κ. Wu Hai Long και η Πρόεδρος της Σινο-Ελληνικής Πολιτιστικής Ένωσης κα Mina Xie.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τις Συνεδριάσεις των Επιτροπών Διαιτησίας, Τουρισμού, Υψηλής Τεχνολογίας, Γυναικών-Στελεχών Επιχειρήσεων, Μεταφορών καθώς και Στρατηγικής Επικοινωνίας, που έγιναν με τη συμμετοχή πολυάριθμων μελών του Επιμελητηρίου και εκτίμησε πολύ θετικά την εξαιρετική ποιότητα των εισηγήσεών τους.
Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε τις αναλυτικές εισηγήσεις για τη διοργάνωση Στρογγυλής Τραπέζης εκπροσώπων των Κομμάτων για Κίνα – Ευρώπη – Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών (Υπεύθυνος οργάνωσης ο κ. Γιώργος Μελέας), του Συνεδρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας (Greek-Chinese Investment Forum) τον Νοέμβριο 2019 στην Αθήνα, του Επενδυτικού Road Show με το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον ΣΕΒ στην Κίνα τον Οκτώβριο 2019 και τη δημιουργία Ένωσης των Διμερών Κινεζικών Επιμελητηρίων της Μεσογείου.
 
CHAMBER OF GREEK-CHINESE ECONOMIC COOPERATION