Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εκτόξευση δύο νέων δορυφόρων από την Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-04 18:27:35
  • Προβολές:
  • 700

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Long March 4B με δύο δορυφόρους Tianhui II-01 την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Τaiyuan της περιοχής Taiyuan της επαρχίας Shanxi στη βόρεια Κίνα. 
     Οι δορυφόροι εκτοξεύθηκαν από τον πύραυλο μεταφορέα Long March 4B και τέθηκαν σε τροχιά στις 6:52 π.μ. ώρα Πεκίνου. Η εκτόξευση αυτή αποτελεί την 303η αποστολή της σειράς πυραύλων μεταφορέων τύπου Long March. 
Σκοπός της συγκεκριμένης εκτόξευσης είναι η διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων, η έρευνα των πηγών της γης καθώς και η γεωγραφική έρευνα και η χαρτογράφηση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου, αποτελεί την έβδομη επιχείρηση τροχιακής εκτόξευσης για την Κίνα αυτό το χρόνο. Το 2010, το 2012 και το 2015 η Κίνα είχε εκτοξεύσει άλλους 3 δορυφόρους χαρτογράφησης τύπου Tianhui 1 στην ίδια τροχιά που στοχεύει να κινούνται και οι δορυφόροι που εκτοξεύθηκαν πρόσφατα. Όλες αυτές οι εκτοξεύσεις ήταν επιτυχημένες και αναμένεται ότι θα δώσουν περαιτέρω στοιχεία και πληροφορίες για επεξεργασία και ανάλυση.