Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το πρώτο θεματικό πάρκο θεάτρου σκιών στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-04 18:27:09
  • Προβολές:
  • 710

Την πρώτη Μαΐου 2019 άνοιξε στην πόλη Tangshan της επαρχίας Hebei στη βόρεια Κίνα, το πρώτο θεματικό πάρκο που αφορά το κουκλοθέατρο στη χώρα. Το θέατρο σκιών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις της Κίνας και από το 2011 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μια κινεζική παραδοσιακή τέχνη που παίζεται με φιγούρες φτιαγμένες από δέρμα ή χαρτόνι και παριστάνει μικρές ιστορίες. 
Το θεματικό αυτό πάρκο, που καλύπτει μια έκταση 350.000 τ.μ. θα δώσει μια περαιτέρω ώθηση στην παραδοσιακή κινεζική τέχνη «και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, μέσα από την παρακολούθηση παραστάσεων κουκλοθεάτρου στο θεματικό πάρκο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Fu Haitaο, εκπρόσωπος του Ομίλου Πολιτισμού και Τουρισμού Tangshan και διαχειριστής του θεματικού πάρκου. 
Σύμφωνα δε με τον Li Xiaoyang, επιστήμονα λαογράφο, το κουκλοθέατρο Tangshan αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα σκιών της Κίνας και είναι διάσημο για την εξαιρετική τεχνική του, τον επιδέξιο χειρισμό και την εκλεπτυσμένη φωνητική μουσική. 
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα καταβάλει σπουδαίες προσπάθειες για την διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και η πόλη Tangshan συγκεκριμένα έχει λάβει πολλά μέτρα για την προώθηση του θεάτρου σκιών και την προσέλκυση ακόμα μεγαλύτερου κοινού.