Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έργα τέχνης του Κινέζου Αυτοκράτορα Qianlong στο Μουσείο του Παλατιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-04 18:24:03
  • Προβολές:
  • 811

Στους επισκέπτες του Μουσείου του Παλατιού παρουσιάζεται εδώ και λίγες μέρες η έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα καλλιγραφίας και ζωγραφικής του Κινέζου Αυτοκράτορα Qianlong και των αξιωματούχων της αυλής του. 
    Ο Αυτοκράτορας Qianlong, που έζησε από το 1711 έως το 1799, ήταν ένας από τους σπουδαιότερους και μακροβιότερους αυτοκράτορες στην ιστορία της Κίνας και είναι ιδιαίτερα γνωστός για την καλλιτεχνική και ποιητική του δημιουργία. 
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, αποτελείται από τέσσερις ενότητες: «Η Τέχνη του Αυτοκράτορα Qianlong», «Καλλιγραφία και Ζωγραφική της Αυτοκρατορικής Οικογένειας», «Καλλιγραφία και Ζωγραφική των Λόγιων Αξιωματούχων» και «Ποιητική Αρμονία μεταξύ του Αυτοκράτορα και των Αξιωματούχων». 
Μέσα από αυτές τις ενότητες, η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει στο κοινό το εκλεπτυσμένο παρελθόν του Αυτοκράτορα, αναδεικνύοντας τα έργα τέχνης τόσο του ίδιου και της ταλαντούχας οικογένειάς του, όσο και των καλλιεργημένων αξιωματούχων της αυλής του. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν και τον πλήρη εικονογραφημένο και υψηλής ευκρίνειας κατάλογο με τα συγκεκριμένα έργα τέχνης, που παρουσιάζονται στο Μουσείο του Παλατιού.