Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της συνεργασίας στην ασφάλεια μεταξύ Κίνας και Κιργιστάν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-04 18:21:35
  • Προβολές:
  • 711

Στο Bishkek του Κιργιστάν συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της χώρας Sooronbai Jeenbekov με τον Κινέζο Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Wei Fenghe κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.
     Οι δύο αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συζητήσεις όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών και των προοπτικών ενίσχυσής της. 
Ο Πρόεδρος του Κιργιστάν ανέφερε ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς συνεργάτες του Κιργιστάν και γι’ αυτό η χώρα του στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Είναι πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με την Κίνα για να καταπολεμήσουν τις «τρεις δυνάμεις» της τρομοκρατίας, του αυτονομισμού και του εξτρεμισμού και να δημιουργήσουν σημαντικά οφέλη για τους δύο λαούς. 
Από την πλευρά της Κίνας, ο Wei Fenghe τόνισε ότι η Κίνα και το Κιργιστάν είναι καλοί γείτονες, καλοί φίλοι και καλοί συνεργάτες. Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία των επικεφαλής των δύο κρατών, η συνολική στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς. 
Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε ακόμη ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων σε διάφορους τομείς έχει αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα και έχει διαφυλάξει αποτελεσματικά τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο χωρών αλλά και την τοπική ειρήνη και σταθερότητα. 
Η Κίνα είναι εξίσου πρόθυμη να εργαστεί με το Κιργιστάν στην εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης που επετεύχθη από τους δύο αρχηγούς των κρατών, στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας, καθώς και στην προώθηση της ισχυρής ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων, υπογράμμισε ο Κινέζος αξιωματούχος.
 (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)