Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέα Λυρική Σκηνή στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:55:52
  • Προβολές:
  • 709

Μια εντυπωσιακή Λυρική Σκηνή θα αποτελέσει το νέο σήμα κατατεθέν της Σαγκάης μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η πόλη αναμένεται να οικοδομήσει ένα μεγαλοπρεπές κτίριο που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
   Μετά από σχετικό διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού, το Νορβηγικό ινστιτούτο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, Snohetta, ανέλαβε το σχεδιασμό της Μεγάλης Λυρικής Σκηνής της Σαγκάης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ECADI με έδρα τη Σαγκάη. 
Σύμφωνα με το νορβηγικό ινστιτούτο, η Λυρική Σκηνή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα διαθέτει μια ελικοειδή οροφή, που θα παραπέμπει σε μια λευκή Κινεζική βεντάλια που ξετυλίγεται ή σε μια φούστα, σαν εκείνη που φορούν οι χορευτές. Το σχέδιό της αυτό θα της επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείται και για μεγάλες εξωτερικές παραστάσεις. 
Η Λυρική Σκηνή, είναι επίσης σχεδιασμένη να διαθέτει τρία αμφιθέατρα με 2.000, 1200 και 1000 θέσεις αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ινστιτούτο σχεδιασμού Snohetta, έχει πραγματοποιήσει το σχεδιασμό διαφόρων λυρικών σκηνών, όπως η Νορβηγική Εθνική Όπερα και Μπαλέτου και η Λυρική Σκηνή Busan της Δημοκρατίας της Κορέας.