Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αύξηση των διαδικτυακών συγγραφέων κατά 3.82 εκατομμύρια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:54:18
  • Προβολές:
  • 602

Μέσα σε διάστημα τριών ετών ο αριθμός των διαδικτυακών συγγραφέων της Κίνας αυξήθηκε κατά 3.82 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο εθνικό συνέδριο διαδικτυακής ανάγνωσης. 
      Όσον αφορά το 2018, η Κίνα είχε 8.62 εκατομμύρια διαδικτυακούς συγγραφείς, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το 2015, που οι συγγραφείς σε αυτόν τον τομέα ήταν 4.8 εκατομμύρια.
Μεταξύ των ψηφιακών υλικών ανάγνωσης, τα πρωτότυπα διαδικτυακά έργα αποτέλεσαν το 79.8% τον προηγούμενο χρόνο, σημειώνοντας αύξηση άνω του 10% σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ όπως ανέφερε ο Liu Shu, αντιπρόεδρος της Αmazon στην Κίνα, οι αναγνώστες των ηλεκτρονικών βιβλίων συνεχίζουν να λατρεύουν τα κλασικά έργα. 
Ακόμη, σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τον Οργανισμό Audio- Video και Ψηφιακών Εκδόσεων της Κίνας και παρουσιάστηκε στο εθνικό συνέδριο, αναφέρει ότι η αξία της αγοράς της ψηφιακής ανάγνωσης στην Κίνα έφτασε τα 25,4 δισεκατομμύρια Γιουάν το 2018, ποσό αυξημένο κατά 19.6% σε ετήσια βάση. 
Σχεδόν 432 εκατομμύρια Κινέζοι διάβασαν ψηφιακές εκδόσεις μέσα από ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ισοδυναμώντας κατά μέσο όρο με 12.4 ψηφιακές εκδόσεις ανά άτομο και 71.3 λεπτά ανά ανάγνωση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015, το εθνικό συνέδριο διαδικτυακής ανάγνωσης διεξάγεται σε ετήσια βάση στην πόλη Hangzhou της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα, λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που εορτάζεται στις 23 Απριλίου.