Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση για τους πολιτισμούς κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:53:31
  • Προβολές:
  • 588

Στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο άνοιξε τις πύλες της η έκθεση που φιλοξενεί τους θησαυρούς των εθνικών μουσείων των χωρών που βρίσκονται κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. 
Η συγκεκριμένη έκθεση, υποστηριζόμενη από τα εθνικά μουσεία της Κίνας και άλλων 12 χωρών, παρουσιάζει 234 αντικείμενα από επιλεγμένα πολιτιστικά κειμήλια που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία των πολιτισμών, που περιλαμβάνονται τόσο στον χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στην έκθεση μέχρι τις 14 Ιουλίου 2019. 
Στα εθνικά μουσεία των δώδεκα χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση, συμπεριλαμβάνονται τα εθνικά μουσεία της Καμπόντια, της Ιαπωνίας και του Καζακστάν. 
Η έκθεση αυτή αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία και μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η πολιτιστική κληρονομιά των χωρών που αποτελούν τμήμα του αρχαίου εμπορικού δρόμου. «Τα θαυμάσια αυτά κειμήλια καταδεικνύουν πλήρως την ανάμειξη και την αμοιβαία κατανόηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης μεταξύ των χωρών κατά μήκος της Ζώνης και του Δρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Εθνικού Μουσείου της Κίνας.