Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

"Μεταμεσονύχτιες καντίνες" στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:51:18
  • Προβολές:
  • 558

Όλο και πιο αργά γυρίζουν στο σπίτι τους οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια με πολλούς απ’ αυτούς να αναζητούν φαγητό αργά τη νύχτα και να δημιουργούν την ανάγκη για εστιατόρια ή άλλα μέρη προμήθειας φαγητού, πολύ πιο αργά από τη συνήθη ώρα του βραδινού γεύματος. 
Στο Πεκίνο συγκεκριμένα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των ατόμων που μένουν ως αργά έξω και εκείνων που εξασφαλίζουν το βραδινό τους από αλυσίδες εστιατορίων, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παράδοσης φαγητού της Κίνας. 
Με βάση τις νέες συνθήκες και τις καινούριες ανάγκες των πολιτών, το Πεκίνο σχεδιάζει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να δημιουργήσει 10 δρόμους που θα παρέχουν φαγητό σε όσους το αναζητούν αργά τη νύχτα, αναφέρει χαρακτηριστικά το εμπορικό γραφείο του Πεκίνου. 
Μέχρι το τέλος του 2021, περίπου δέκα επιχειρηματικοί δρόμοι στο Πεκίνο θα αναβαθμιστούν και θα φιλοξενούν «μεταμεσονύχτιες καντίνες», ως μέρος της προσπάθειας που καταβάλει η Κίνα για εμπλουτισμό της νυχτερινής ζωής. 
Ακόμη, σύμφωνα με την αναφορά εργασίας της κυβέρνησης του Πεκίνου, η πρωτεύουσα θα παροτρύνει τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετς και τα παντοπωλεία να παραμένουν ανοιχτά για περισσότερη ώρα τη νύχτα, έτσι ώστε να διευκολύνουν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που έχουν διαφορετικές συνήθειες και προτιμήσεις.