Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σαγκάη και Πεκίνο: οι δυο πιο ελκυστικές πόλεις της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:50:13
  • Προβολές:
  • 562

Στην κορυφή της λίστας για τις 10 πιο ελκυστικές πόλεις της Κίνας, όσον αφορά την προτίμηση των τουριστών από το εξωτερικό, βρέθηκαν οι δυο κινεζικές πόλεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από περιοδικό που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού και Τεχνολογίας. 
Η Σαγκάη και το Πεκίνο αποτέλεσαν τις δύο πιο δημοφιλείς πόλεις της Κίνας για τους ξένους τουρίστες το 2018, με τις υπόλοιπες θέσεις να καταλαμβάνουν η πόλη Hefei, Hangzhou, Shenzhen, Suzhou, Qingdao, Tianjin, Xi’an, και Wuhan, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην Ημερησία Επιστήμης και Τεχνολογίας. 
Επίσης, οι περιοχές Xiamen, Nanjing, Urumqi, Guangzhou, Xuzhou, Haikou, Kunming, Jinan, Dalian και Chengdu συμπεριλήφθηκαν στη λίστα και χαρακτηρίστηκαν ως πόλεις με τις μεγαλύτερες προοπτικές. 
Η έρευνα έλαβε 239 ψήφους από ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα, συμπεριλαμβανομένων πολλών κατόχων βραβείων Νόμπελ, βραβευμένων με το Turing Award και νικητών του Βραβείου Φιλίας που δημιουργήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση. Ακόμη, 2.185 ψήφοι προήλθαν από άλλους επαγγελματίες του εξωτερικού, ενώ 94.849 διαδικτυακοί ψήφοι προήλθαν από ξένους χρήστες του διαδικτύου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ετήσια έρευνα διεξήχθη για πρώτη φορά το 2010 και στοχεύει στην κατάταξη της ελκυστικότητας των μεγάλων κινεζικών πόλεων και της αποδοχής τους από κατοίκους του εξωτερικού όσον αφορά την εργασία, τη ζωή και το περιβάλλον.
 Η Κίνα τα τελευταία χρόνια εντείνει το άνοιγμα προς το εξωτερικό και υποδέχεται πολυάριθμους κατοίκους ξένων χωρών, τόσο εκείνους που πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής όσο και εκείνους που επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα. Το 2018 μόνο, η Κίνα εξέδωσε 336.000 άδειες εργασίας σε ξένους πολίτες, ενώ ο αριθμός των ξένων εργαζόμενων στη χώρα έφτασε και ξεπέρασε τους 950.000.