Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα βελτιώνει την προστασία του Σινικού Τείχους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:49:25
  • Προβολές:
  • 582


Την περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία του Σινικού Τείχους ψήφισε η Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας στα μέσα Απριλίου 2019. 
      Το Σινικό Τείχος αποτελεί ένα ανεκτίμητης αξίας μνημείο που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και απαιτεί μεγάλες προσπάθειες τόσο για την προστασία του όσο και για την αποκατάστασή του.
Το τεράστιο μήκος του, που ξεπερνά τα 21.000 χιλιόμετρα με τα περισσότερα τμήματά του να είναι σε δυσπρόσιτους και απόκρημνους βράχους, κάνει τις εργασίες ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές. Γι’ αυτό το λόγο η Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας τόνισε ότι κάθε εργασία προστασίας και ανακαίνισής του θα πρέπει να διασφαλίζει ότι τα απομεινάρια του μνημείου παραμένουν εκεί ακριβώς όπου υπήρχαν και διατηρούν την αυθεντική όψη τους. 
Σε δελτίο τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 16 Απριλίου 2019, με θέμα την διατήρηση του Τείχους, ο Song Xinchao, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, επεσήμανε τη σπουδαιότητα τόσο της καθιερωμένης συντήρησης όσο και της επείγουσας αποκατάστασης των τμημάτων που τείνουν να γκρεμιστούν. 
Δεδομένης λοιπόν της ανάγκης για εύρεση και αναστήλωση των τμημάτων που κινδυνεύουν, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος ζήτησε από τις τοπικές αρχές να ελέγξουν και να εντοπίσουν τα σημεία εκείνα που χρειάζονται άμεσες εργασίες αποκατάστασης καθώς και να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες διατήρησης.  
Επεσήμανε δε ότι «μερικά κομβικά σημεία, που είναι επισκέψιμα, μπορούν να ανοίξουν για το κοινό και να λειτουργούν σε μια μέτρια κλίμακα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σινικό Τείχος έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελείται από πολλά διασυνδεδεμένα τείχη, μερικά από τα οποία χρονολογούνται 2000 χρόνια πριν. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 43.000 σημεία του Σινικού Τείχους που εκτείνονται σε 15 επαρχίες, δήμους και αυτόνομες περιοχές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, της Hebei και της Gansu. 
H χώρα αποδίδει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πολιτιστικό μνημείο και λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την προστασία και διαφύλαξή του. Τον Ιανουάριο μάλιστα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξέδωσαν ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο συντήρησης με σκοπό την εγκαινίαση ενός μακροχρόνιου μηχανισμού που θα ασχολείται με την αποκατάσταση και την αξιοποίηση του Σινικού Τείχους.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: ChinaDaily)