Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί ταξίδι επιθεώρησης στην Chongqing

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:48:26
  • Προβολές:
  • 666

Στον Δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας ταξίδεψε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με σκοπό να επιθεωρήσει τις εργασίες ανάπτυξης, να συναντηθεί με τους κατοίκους της περιοχής και να ενημερωθεί για τις συνθήκες ζωής τους. 
    Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που διατελεί επίσης ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού και να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών ανακούφισης από τη φτώχεια και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος συζήτησε με τους ντόπιους για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της κάλυψης των βασικών αναγκών τους, όπως η εξασφάλιση του φαγητού, η ένδυση και η διασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών στη βασική υποχρεωτική εκπαίδευση. 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κίνας για απομάκρυνση όλων των κατοίκων της από τη φτώχεια μέχρι το 2020, πραγματοποιούνται ακόμη ισχυρές προσπάθειες για την παροχή επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφαλούς στέγασης σε όλους τους κατοίκους της χώρας και ειδικότερα αυτών που ζουν στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. 
Η επιθεώρηση του Κινέζου Προέδρου περιελάμβανε επίσης την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο της Κωμόπολης Zhongyi στην Αυτόνομη Περιοχή Tujia της Shizhu, όπου ο ίδιος περιηγήθηκε στο κτίριο και άκουσε τα προβλήματα και τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής.