Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση αξιωματούχων της Κίνας και του Μπαγκλαντές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:45:42
  • Προβολές:
  • 556

Στο Πεκίνο συναντήθηκαν ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Zhao Kezhi με τον Υπουργό Εσωτερικών του Μπαγκλαντές, Asaduzzaman Khan την Τρίτη 16 Απριλίου 2019. 
     Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η παγκόσμια ασφάλεια και η αναζήτηση τρόπων για περαιτέρω επαφές και ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. 
Ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βελτιώσουν το μηχανισμό συνεργασίας στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και να προστατεύσουν με αποτελεσματικότητα τους πολίτες και των δύο χωρών, τα προγράμματα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
Κάλεσε ακόμη τις δύο χώρες να αναβαθμίσουν τη συνεργασία στην καταπολέμηση των διασυνοριακών εγκλημάτων, να ενισχύσουν τα μέτρα για τον έλεγχο των ναρκωτικών και να ενδυναμώσουν τις πολιτικές για την αντιτρομοκρατική δράση. 
Σκοπός αυτών των προσπαθειών θα είναι η αμοιβαία ανάπτυξη και η ωφέλεια και των δύο λαών, έτσι ώστε να επιτευχθούν ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος. 
Από την πλευρά του Μπαγκλαντές, ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, εξέφρασε την επιθυμία του για ενίσχυση της συνεργασίας με την Κίνα στον τομέα επιβολής των νόμων και προώθηση της συνεχούς ανάπτυξης των διμερών τους σχέσεων.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)