Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Γερμανία προωθούν μια ισχυρότερη συνεργασία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:44:20
  • Προβολές:
  • 669

Ιδιαίτερα σημαντικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, Li Zhanshu και του Αντιπροέδρου της Γερμανικής Βουλής Hans – Peter Friedrich σε συνάντησή τους στο Πεκίνο. 
   Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, στις 16 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού αξιωματούχου στην Κίνα. 
Ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής, Li Zhanshu, χαρακτηρίζοντας την Κίνα και τη Γερμανία ως ισχυρές δυνάμεις, τόνισε ότι η ενίσχυση της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην οικοδόμηση μιας οικονομίας, που είναι ανοιχτή στον κόσμο και στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. 
Υπογράμμισε δε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συναίνεση που επετεύχθη ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο χωρών και να εμβαθύνει την πρακτική συνεργασία υπό το πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Παράλληλα, αξιωματούχοι του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο πολιτικό σώμα είναι πρόθυμο να αυξήσει τις φιλικές ανταλλαγές με τη Γερμανική Βουλή σε ποικίλους τομείς και να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες στην κρατική διακυβέρνηση και τη νομοθετική επίβλεψη. 
Από την πλευρά του, ο Γερμανός Hans- Peter Friedrich επεσήμανε ότι Γερμανική Βουλή είναι πρόθυμη και επιθυμεί να λάβει ακόμα μεγαλύτερη δράση για την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη και τεχνολογικό εξαγωγέα της Κίνας στην Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των γερμανικών επενδύσεων στην Κίνα την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της Γερμανίας, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το 2017. 
 Οι επαφές των δύο χωρών είναι συχνές και στενές καθώς από το 2014, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει πραγματοποιήσει επτά επίσημες επισκέψεις στην Κίνα στο πλαίσιο εμπορικών αποστολών, γεγονός που υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της Ασιατικής χώρας για τη γερμανική οικονομία. (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)