Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πάνω από 6 τρις δολάρια το εμπόριο με τις χώρες του Δρόμου του Μεταξιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-03 15:43:18
  • Προβολές:
  • 640

Η δυναμική του εμπορίου αγαθών μεταξύ της Κίνας και των χωρών και περιοχών κατά μήκος της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», ξεπέρασε τα 6 τρις δολάρια από το 2013 έως το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας. 
Τα τελευταία έξι χρόνια, η Κίνα έχει υπογράψει 173 έγγραφα συνεργασίας με 125 χώρες, συμπεριλαμβάνοντας τόσο αναπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και με 29 οργανισμούς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Yuan Da, εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Επιτροπής, σε σχετικό δελτίο τύπου. 
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πολλές εταιρίες και οικονομικά ινστιτούτα σε αναπτυγμένες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με την Κίνα για να αναζητήσουν ευκαιρίες στις αγορές της. Όσον αφορά τη διασύνδεση στον τομέα των κατασκευών και της υποδομής, τα προγράμματα που περιλαμβάνουν την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κίνα-Λάος, την σύνδεση Κίνας-Ταϊλάνδης και την επένδυση στο Λιμάνι του Πειραιά, σημειώνουν σταθερή πρόοδο. 
Επίσης, οι Σινο-ευρωπαϊκές εμπορικές αμαξοστοιχίες, που συνδέουν την Κίνα με 50 πόλεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, είχαν πραγματοποιήσει περισσότερα από 14.000 ταξίδια μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Yuan Da.