Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διεθνής διαγωνισμός για το χορό του λιονταριού στη νότια Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:20:36
  • Προβολές:
  • 1139

Στην τέχνη του χορού του λιονταριού διαγωνίστηκαν εννέα ομάδες από την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και τη Μαλαισία στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού χορού του λιονταριού, που διεξήχθη στη δημοφιλή τουριστική περιοχή Guilin της Αυτόνομης Περιοχής Guangxi Zhuang, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019. 
Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε μια ομάδα από την περιοχή Tengxian της Guangxi, η οποία έγινε και ο πρωταθλητής της διοργάνωσης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χορός του λιονταριού αποτελεί μια παραδοσιακή παραστατική τέχνη προερχόμενη από την Κίνα. Οι χοροί του λιονταριού πραγματοποιούνται σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ της Άνοιξης, με σκοπό να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους. Η παράδοσή του θεωρείται ότι προέρχεται από την περίοδο των Τριών Βασιλείων (220-280 μ.Χ.) και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Βόρειων και Νότιων Δυναστειών (420-589 μ.Χ.). 
Η διοργάνωση του συγκεκριμένου διεθνούς διαγωνισμού στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και των μελών της Ένωσης των Νοτιοανατολικών Εθνών.