Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο πρώτος κινεζικός διαγωνισμός τραγουδιού στη Βουλγαρία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:18:18
  • Προβολές:
  • 1207

Στη Σόφια της Βουλγαρίας διοργανώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός κινεζικού τραγουδιού στις 7 Απριλίου 2019 με σκοπό την ενίσχυση των ανταλλαγών στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών. 
   Η εκδήλωση αυτή, διοργανωμένη από το Ινστιτούτο Κομφούκιος στη Σόφια φιλοξένησε 17 μεμονωμένους καλλιτέχνες και 6 ομάδες από όλη τη Βουλγαρία, ενθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο την επαφή των δύο χωρών.
Νικήτρια της ομαδικής κατηγορίας αναδείχτηκε η μπάντα “Heavenly Wind”, ενώ ο Danail Stoyanov βγήκε πρώτος μεταξύ των καλλιτεχνών που διαγωνίστηκαν σε ατομικό επίπεδο. 
Στον διαγωνισμό αυτό, που πραγματοποιήθηκε επίσης με σκοπό να εορταστούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βουλγαρίας, παρευρέθηκε και ο νέος Πρέσβης της Κίνας στη Βουλγαρία, Dong Xiaojun ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη που συμμετέχει μετά την άφιξή του στη Βουλγαρία και την ανάληψη των καθηκόντων του». 
Σύμφωνα δε με τον Κινέζο Πρέσβη, «οι ανταλλαγές των μαθητών μεταξύ των δύο χωρών σημειώνουν συνεχή αύξηση από έτος σε έτος, ενώ η πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία αποτελούν σημαντικούς πυλώνες των διμερών δεσμών». 
Από την πλευρά του Πανεπιστημίου της Σόφιας, ο πρύτανης Anastas Gerdjikov δήλωσε ότι «ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να φέρει δυο λαούς πιο κοντά».