Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέο φεστιβάλ λογοτεχνίας με θέμα την αγροτική ζωή

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:17:48
  • Προβολές:
  • 1218

Στο χωριό Jiajiazhuang της πόλης Fenyang στην επαρχία Shanxi θα διεξαχθεί ένα νέο φεστιβάλ λογοτεχνίας από τις 9 έως τις 16 Μαΐου 2019. 
   Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του φεστιβάλ ανήκει στον βραβευμένο σκηνοθέτη Jia Zhangke, μια από τις πιο ηγετικές μορφές της «Έκτης Γενιάς» των Κινέζων δημιουργών ταινιών. Κέρδισε το πρώτο βραβείο του χρυσού λιονταριού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την ταινία του «Still Life» το 2006.   
   Ο ίδιος πρότεινε να εστιάσει η εκδήλωση στη λογοτεχνία της αγροτικής ζωής και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν να διαβάζουν σε οποιοδήποτε μέρος. Μόνο αν τα χωριά γίνουν πιο ελκυστικά όσον αφορά τον πολιτισμό, θα επιστρέψουν οι άνθρωποι στα αγροτικά τους σπίτια». 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοργανωτή σε δελτίο τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, πάνω από 30 διακεκριμένοι συγγραφείς και κριτικοί, συμπεριλαμβανομένων των A Lai και Su Tong θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. 
Το Φεστιβάλ λογοτεχνίας θα πλαισιώσουν συνολικά 35 εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, συνέδρια, ανάγνωση βιβλίων και προβολή ταινιών.