Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φεστιβάλ όπερας στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:17:11
  • Προβολές:
  • 1098

Από τις 10 Απριλίου έως τις 4 Αυγούστου 2019 θα διεξάγεται στο Πεκίνο φεστιβάλ όπερας από το Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών που έχει ως έδρα το Πεκίνο. 
   Αυτούς τους μήνες θα παρουσιαστούν στο κοινό 38 παραστάσεις από 11 εγχώριες και ξένες κλασικές όπερες και κονσέρτα. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών, οι κινεζικές παραστάσεις όπερας με τίτλο «Τhe Long March» και «170 Days in Nanking» θα παρουσιαστούν στη σκηνή με σκοπό να μνημονευθεί η 70η επέτειος από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 
Οι θεατές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικές παραστάσεις όπερας, παγκοσμίως γνωστές, όπως οι «Un Ballo in Maschera,» «Turandot,» «Les Contes d’Hoffmann» και «Snow White.» 
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δραστηριότητες προώθησης του κινεζικού πολιτισμού, όπως συναυλίες τα σαββατοκύριακα και διαλέξεις που θα αφορούν αναγνωρισμένα έργα όπερας. 
Η χώρα διαθέτει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή Κινεζική όπερα, που έχει τις ρίζες της στις πρώιμες περιόδους στην Κίνα. Η Κινεζική όπερα αποτελεί ένα αμάλγαμα διαφορετικών μορφών τέχνης που εμφανίστηκε στην αρχαία Κίνα και σταδιακά αναπτύχθηκε για πάνω από χίλια χρόνια, φτάνοντας στην ώριμη μορφή της από τον 13ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Σονγκ (960-1279).