Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το ίδρυμα καταπολέμησης της φτώχειας βοηθά πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:16:34
  • Προβολές:
  • 1230

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του Κινεζικού Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της φτώχειας στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της χώρας. Από την ίδρυσή του, 30 χρόνια πριν, το ίδρυμα αυτό έχει βοηθήσει πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους να ξεφύγουν από τα όρια της φτώχειας και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. 
Αυτά τα χρόνια, το ίδρυμα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 5.85 δισεκατομμύρια Γιουάν (871 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά και σε είδος, σύμφωνα με πηγές του ιδρύματος. Ο τρόπος με τον οποίο το ίδρυμα βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη δεν είναι μόνο η παροχή χρημάτων αλλά και η δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης από την οποία επωφελούνται οι κάτοικοι. Έτσι, το ίδρυμα προωθεί και αξιοποιεί την ανάπτυξη τοπικών βιομηχανιών με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να αυξήσουν το εισόδημά τους. 
Έχει επενδύσει από το 2015, 11.67 εκατομμύρια Γιουάν στη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου, έτσι ώστε να βοηθήσει περίπου 16.000 αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα που έχουν παράγει. Περίπου 59.000 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, ενώ πάνω από 40.7 δισεκατομμύρια Γιουάν έχουν προσφερθεί ως επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση των αγροτών. 
Μια ακόμη δράση του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας αποτελεί το λεγόμενο «Πακέτο αγάπης», που είναι και το πιο γνωστό πρόγραμμα του ιδρύματος, το οποίο επιτρέπει στους χορηγούς να στέλνουν πακέτα με απαραίτητα είδη σε μαθητές που ζουν σε φτωχές περιοχές. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό και έχει ευαισθητοποιήσει ένα πλήθος ανθρώπων που επιθυμούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της φτώχειας. Έτσι, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.706 εκατομμύρια πακέτα από μεμονωμένες δωρεές και 677 εκατομμύρια Γιουάν, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν το τέλος του 2018. 
Η Κίνα καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη φτώχεια και συντονίζει όλους τους φορείς σε αυτή την τεράστια προσπάθεια. Απώτερος στόχος της χώρας είναι μέχρι το 2020 να μην υπάρχει κανένας κάτοικος που να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας στα σύνορα της Κίνας.   
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Chinadaily)