Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ: Ανάγκη για ευρεία συμμετοχή στην προώθηση της αναδάσωσης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:15:18
  • Προβολές:
  • 1210

Στην περιοχή Tongzhou ανατολικά του Πεκίνου μετέβη ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με σκοπό να συμμετάσχει σε δραστηριότητα δενδροφύτευσης μαζί με άλλους αρχηγούς του Κόμματος και του κράτους, όπως οι Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng και Wang Qishan. 
   Η συμμετοχή του Προέδρου σε αυτή τη δράση έχει ένα ιδιαίτερο νόημα φέτος, καθώς σηματοδοτείται η 40η επέτειος από τον ορισμό της Εθνικής Ημέρας Δενδροφύτευσης από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Με αυτή την αφορμή, ο Κινέζος Πρόεδρος ανέφερε ότι τα τελευταία 40 χρόνια, οι δασικές περιοχές της Κίνας και η ποσότητα των δασικών εκτάσεων έχουν διπλασιαστεί, ενώ η Κίνα φιλοξενεί το μεγαλύτερο τεχνητό δάσος παγκοσμίως. Παράλληλα, το ποσοστό συμβολής της Κίνας στην αύξηση της παγκόσμιας βλάστησης αποτελεί το μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα. 
Παρόλα αυτά όμως η έλλειψη δασικών εκτάσεων και βλάστησης στο εύθραυστο οικολογικό περιβάλλον αποτελούν ακόμη μεγάλα προβλήματα που απαιτούν τεράστιες προσπάθειες, έτσι ώστε να περιοριστούν ή και να επιλυθούν. 
Γι’ αυτό το λόγο, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε την ανάγκη για προώθηση της εθνικής παράδοσης της Κίνας, που χαρακτηρίζεται για την αγάπη, τη διατήρηση και την προστασία των δέντρων, καθώς και την συμμετοχή όλης της κοινωνίας στην προώθηση της αναδάσωσης.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κινέζου Προέδρου στη συγκεκριμένη δράση, ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές σχολείων, που έλαβαν επίσης μέρος σε αυτήν και να ενημερωθεί για την εκπαίδευση και την αθλητική τους δραστηριότητα. Είχε επίσης τη δυνατότητα να τους παροτρύνει να ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά την περιβαλλοντική προστασία, δημιουργώντας μια όμορφη πατρίδα με τα δικά τους χέρια. 
Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προσπάθειες για την προώθηση της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης της αναδάσωσης, τον συντονισμό της διαχείρισης των βουνών, των υδάτων, των δασών, των αγροτικών εκτάσεων, των λιμνών και των λιβαδιών, έτσι ώστε να αναβαθμίζεται συνεχώς η οικοδόμηση της πράσινης πόλης και της πράσινης υπαίθρου. 
Κάλεσε τέλος για ισχυρές προσπάθειες που θα στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος ζωής των ανθρώπων, στην ανάπτυξη μιας πράσινης οικονομίας και στην ενδυνάμωση της διαχείρισης και προστασίας των δασών, έτσι ώστε να επιτευχθούν νέα αξιοσημείωτα αποτελέσματα. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)