Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας επισκέπτεται την Αρμενία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:14:48
  • Προβολές:
  • 1245

Την τριήμερη επίσκεψή της στην Αρμενία ολοκλήρωσε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 η αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας. 
       Η αντιπροσωπεία αυτή με επικεφαλής την Shen Yueyue, αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αξιωματούχους της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, οι οποίοι είχαν απευθύνει και την πρόσκληση για την επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα τους. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αρμενία, η Shen Yueyue συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Armen Sarkissian, τον Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan, τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Ararat Mirzoyan και πραγματοποίησε συζητήσεις με την Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Lena Nazaryan. 
Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα και η Αρμενία έχουν σημειώσει μια υγιή και σταθερή ανάπτυξη των φιλικών τους δεσμών και πραγματοποιούν στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, τα έργα υποδομής και οι ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά η Κινέζα αντιπρόεδρος. 
Τόνισε δε ότι η Κίνα σέβεται την επιλογή του λαού της Αρμενίας για ανεξάρτητη ανάπτυξή της και εκτιμά ιδιαίτερα την ισχυρή στήριξη της χώρας στα ζητήματα που αφορούν τα βασικά ενδιαφέροντα και τις σημαντικότερες ανησυχίες της Κίνας. «Η Κίνα θα συνεργαστεί με την Αρμενία και θα αξιοποιήσει την ευκαιρία από την κοινή οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος» έτσι ώστε να εμβαθύνει την πρακτική συνεργασία σε όλους τους τομείς και να επωφεληθούν οι λαοί και των δύο χωρών», επεσήμανε η Shan Yueyue. 
Όσον αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο, η Shan Yueyue ζήτησε από τα νομοθετικά σώματα και των δύο χωρών να διατηρήσουν στενή επαφή, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να συμβάλουν θετικά στη συνεχόμενη αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δεσμών των δύο χωρών. 
Από την πλευρά της Αρμενίας, η Εθνοσυνέλευση και η κυβέρνηση της χώρας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ακολουθήσουν την Πολιτική της «μιας Κίνας» και ευχαρίστησαν τη χώρα για τη στήριξή της στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Αρμενίας όλα αυτά τα χρόνια. 
Είναι πρόθυμοι να εμβαθύνουν τη συνεργασία με την Κίνα στην κοινή ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», να προωθήσουν περαιτέρω τις ανταλλαγές μεταξύ των Κοινοβουλίων σε όλα τα επίπεδα και να οδηγήσουν τους διμερείς δεσμούς σε ένα νέο στάδιο. 
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)