Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Οικονομικές συζητήσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:14:10
  • Προβολές:
  • 1296

Έναν νέο γύρο συνομιλιών θα πραγματοποιήσουν η Κίνα και η Ιαπωνία το επόμενο διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού αντιπροσώπου της Κίνας την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019. 
Ο Γιαπωνέζος Πρωθυπουργός Shinzo Abe θα στείλει μια μεγαλύτερη ομάδα αντιπροσώπων στο Πεκίνο με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή των συνομιλιών και την αποτελεσματικότερη συνεργασία τους. 
Η φετινή αντιπροσωπεία θα αποτελείται από έξι Γιαπωνέζους αξιωματούχους, αυξημένη κατά δύο άτομα σε σχέση με την αντιπροσωπεία που είχε σταλεί τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο περσινός γύρος του υψηλού επιπέδου οικονομικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών απαρτίστηκε από τέσσερις αξιωματούχους του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας, ενώ η φετινή αύξηση των μελών σηματοδοτεί τη βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Οι Γιαπωνέζοι αξιωματούχοι που θα συναντηθούν με τους Κινέζους ομολόγους τους θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Τaro Kono, που θα είναι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Πεκίνο, ο Υπουργός Βιομηχανίας Hiroshige Seko, o Υπουργός Μεταφορών Keiichi Ishii, ο Υπουργός Νομοθετικής Μεταρρύθμισης Satsuki Katayama, ο Υπουργός Γεωργίας Takamori Yoshikawa και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Yoshiaki Harada. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επερχόμενος οικονομικός διάλογος υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας θα αποτελέσει τον 5ο του είδους του, από το 2007, που ξεκίνησαν οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών. 
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)