Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προώθηση των διμερών δεσμών μεταξύ Κίνας και Σουρινάμ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:13:31
  • Προβολές:
  • 563

Τη δέσμευσή τους για προώθηση των διμερών δεσμών μεταξύ Κίνας και Σουρινάμ ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος του Σουρινάμ Desire Bouterse και ο ανώτατος πολιτικός σύμβουλος της Κίνας Shao Hong κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου στην πρωτεύουσα Paramaribo του Σουρινάμ.
Ο ανώτατος πολιτικός σύμβουλος της Κίνας, Shao Hong, που διατελεί και ως αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Κινέζων πολιτικών συμβούλων, που ταξίδεψαν στο Σουρινάμ για να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τους Σουριναμέζους ομολόγους τους. 
Ο ίδιος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία 43 χρόνια, από τότε που η Κίνα και το Σουρινάμ ίδρυσαν διπλωματικούς δεσμούς, οι δύο πλευρές σέβονται η μία την άλλη και αντιμετωπίζουν η μία την άλλη ως ίση. 
Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί ένα παράδειγμα φιλικής ανταλλαγής μεταξύ χωρών που έχουν διαφορετικό μέγεθος και πολιτιστικό υπόβαθρο, αλλά σημειώνουν σημαντικές ανταλλαγές στον τομέα της τεχνολογίας, της γνώσης και των πόρων. 
«Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις κοινές προσπάθειες των αρχηγών των δύο κρατών, οι δύο πλευρές έχουν διατηρήσει στενές ανταλλαγές σε όλα τα επίπεδα και έχουν εμβαθύνει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη. Η Κίνα πάντοτε απέδιδε τεράστια σημασία στη Σινο-Σουριναμέζικη φιλία και ελπίζει σε περαιτέρω διμερείς επαφές, μέσα από την αξιοποίηση της κοινής οικοδόμησης της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», συμπλήρωσε ο Shao Hong. 
Από την πλευρά της Νότιας Αμερικανικής χώρας, ο Πρόεδρος Desire Bouterse, επαίνεσε τις διμερείς επαφές των δύο χωρών και συνεχάρη τα μέλη της αντιπροσωπείας για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Τόνισε δε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει περαιτέρω τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών και να εμβαθύνει την πρακτική συνεργασία σε ποικίλους τομείς. 
Η επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στο Σουρινάμ έδωσε την ευκαιρία στον ανώτατο πολιτικό σύμβουλο της Κίνας να πραγματοποιήσει συναντήσεις και με άλλους αξιωματούχους της Νότιας Αμερικανικής χώρας. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη Jennifer Simons, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Σουρινάμ, την Yldiz Pollack-Beighle, Υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τον Υπουργό Υγείας της χώρας Antoine Elias.  
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)