Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Λι Κετσιάνγκ: επιθυμία για διεύρυνση των εισαγωγών από το Βέλγιο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-12 17:12:49
  • Προβολές:
  • 654

Στο Βέλγιο ταξίδεψε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ με σκοπό να συμμετάσχει στην 21η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κίνας στις 9 Απριλίου 2019 και να συνομιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς των ευρωπαϊκών χωρών. 
     Το ταξίδι του αυτό τού έδωσε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Charles Michel και να πραγματοποιήσουν συζητήσεις όσον αφορά τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. 
     Ο Κινέζος Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να διευρύνει τις εισαγωγές βελγικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κινεζικής αγοράς. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεδομένων των εξαιρετικών διμερών σχέσεων που διατηρούν τώρα οι δύο χώρες, η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με το Βέλγιο σε ποικίλους τομείς και να εντείνει το συντονισμό σε διεθνή και τοπικά ζητήματα. 
Η συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθεί με πνεύμα ανοιχτό, ουσιαστικό, διερευνητικό και καινοτόμο, έτσι ώστε να γίνει καλή εφαρμογή της συναίνεσης που επετεύχθη από τις δύο πλευρές και να προωθηθεί η ανάπτυξη της διμερούς συνολικής συνεργασίας και φιλίας. Τόνισε δε ότι η Κίνα θα εφαρμόσει το Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία τρίτου κόμματος και θα προωθήσει τη διμερή συνεργασία στην Αφρική. 
Χαρακτηρίζοντας επίσης τις σχέσεις Κίνας – Βελγίου ως σημαντικό τμήμα των Σινοευρωπαϊκών δεσμών, ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ υπογράμμισε ότι η Κίνα επιθυμεί να δει μια ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη με τη διαδικασία ενοποίησής της να συνεχίσει να αναβαθμίζεται. Η Κίνα είναι πρόθυμη να διευρύνει το αμφίδρομο άνοιγμα με την Ευρώπη και να διαφυλάξει από κοινού το ελεύθερο εμπόριο, ενώ προσβλέπει στη διαδραμάτιση ακόμα πιο ενεργού ρόλου στην προώθηση των Σινο-ευρωπαϊκών δεσμών από την πλευρά του Βελγίου. 
Αντίστοιχα, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel, δήλωσε ότι η χώρα του αποδίδει εξαιρετική σημασία στη σχέση με την Κίνα και είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την επικοινωνία και το διάλογο μαζί της, καθώς και να εμβαθύνει τη συνεργασία στο εμπόριο, τη γεωργία και τη ναυτιλία. 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ευρώπη θα διαφυλάξουν από κοινού τον πολυμερισμό και θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στο εμπόριο μεταξύ των δύο πλευρών. 
 (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)