Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ταινία επιστημονικής φαντασίας για τυφλούς παρουσιάζεται στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:15:10
  • Προβολές:
  • 568

Ένα υπεραισθητικό κινηματογραφικό έργο που μπορεί μόνο «να ακουστεί» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βιβλιοθήκη Braille της Κίνας στις αρχές Απριλίου 2019. 
   Η ταινία με τίτλο: «Soul Dancer», είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που αφηγείται μια ιστορία εξερεύνησης των μυστικών του σύμπαντος και της ζωής εκεί με τη βοήθεια ενός μυστήριου εξωγήινου πολιτισμού. 
   Περίπου εκατό άτομα με αδυναμία όρασης παρευρέθηκαν στην προβολή της ταινίας και «άκουσαν» την ιστορία, καθώς όπως ανέφερε ο διοργανωτής: «Η ταινία αυτή, αντίθετα με τις παραδοσιακές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βασίζονται στα οπτικά εφέ, ανοίγει μια πόρτα στην επιστημονική φαντασία για ανθρώπους που δε μπορούν να δουν». 
«Οι υπεραισθητικές ταινίες προσφέρουν στους κινηματογραφόφιλους μια διαφορετική εμπειρία που δεν αποκτάται μέσω των φυσικών αισθήσεων αφού χρησιμοποιούν ήχους για να διηγηθούν ιστορίες», επεσήμανε σχετικά ο γενικός παραγωγός της ταινίας Wu Ming, όπως σημειώνεται στην chinanews.com.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ταινία αποτελεί διασκευή της ταινίας που κέρδισε το πρώτο βραβείο «Cold Lake Sci-fi Literature Award,» στο διαγωνισμό που δημιουργήθηκε το 2018 με σκοπό να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της επιστημονικής φαντασίας στην Κίνα.