Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διεθνής Περιοδεία της έκθεσης: "Σκάλισμα βράχου βουνού Γιν"

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:14:25
  • Προβολές:
  • 667

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει την τιμή να φιλοξενεί στους χώρους του την έκθεση Yinshang Rock Carving Art -Σκάλισμα βράχου βουνού Γιν, στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της. 
Μόνο για λίγες μέρες στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη αυτή τεχνική σκαλίσματος βράχου.    
Το σκάλισμα βράχου του βουνού Γιν είναι μια τεχνική - θησαυρός του προϊστορικού πολιτισμού της Κίνας, με σημαντικότατη ιστορική σημασία και αξία διάδοσης. Η ιστορία του μπορεί να ανιχνευτεί πριν από 30.000 χρόνια, όταν οι πρόγονοι των διαφόρων εθνοτικών ομάδων άρχισαν να καταγράφουν γεγονότα, να εκφράζουν τη διάθεσή τους και να ανταλλάσσουν συναισθήματα μέσω της γλώσσας των εικόνων. Η τεχνική του σκαλίσματος βράχου περιλαμβάνει το απλό σκάλισμα και την λείανση, χωρίς χρωματικές ουσίες.
Η έκθεση περιλαμβάνει:
• Αντίγραφα απολιθωμάτων των σκαλισμάτων βράχου
• Φωτογραφίες των σκαλισμάτων βράχου
• Σεμινάρια, παρουσιάσεις.
 
Το βουνό Γιν διασχίζει το κεντρικό και νότιο τμήμα της κεντρικής Μογγολίας και εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Το διάσημο αυτό βουνό κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία των βορείων εθνών της Κίνας, καθώς αποτελεί τόπο διαβίωσης και δράσης των προγόνων τους, σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν.
 Νομαδικές φυλές όπως οι Beidis, οι Ούνοι, Xianbeis, Turkics, Uighurs, Tanguts, οι Μογγόλοι και πολλές ακόμη, διέσχισαν ανά τα χρόνια αυτά τα εδάφη, ενώ πολλές τοπικές εθνότητες έχουν ήδη περάσει στην ιστορία. 
Τα δείγματα σκαλισμάτων μας παρέχουν μια ζωντανή εικόνα του ιστορικού περιβάλλοντος και της νομαδικής ζωής της εποχής. Τα σκαλίσματα βράχου του βουνού Γιν αποτελούν έναν από τους επτά αντίστοιχους θησαυρούς της Κίνας και η δημιουργία τους εκτείνεται μέχρι και την τελευταία δυναστεία των Qing. Η μακρά ιστορία τους, η μεγάλη καλλιτεχνική τους αξία καθώς και οι σημαντικές ποσότητες στις οποίες σώζονται, δικαιολογούν την σπουδαία συνεισφορά τους στον σημερινό πολιτισμό της βόρειας Κίνας. 
Ημέρες Έκθεσης: Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2019
Στον Εκθεσιακό χώρο και στα Foyer Ισογείου, 2ου ορόφου του ΙΜΚ 
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 10.00- 14.00 και 18.00-22.00
Είσοδος Ελέυθερη