Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ραγδαία ανάπτυξη του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:13:06
  • Προβολές:
  • 687

Ιδιαίτερη άνοδο σημειώνουν τα τοπικά σιδηροδρομικά συστήματα που περιλαμβάνουν τις συγκοινωνίες του μετρό, τους σιδηροδρόμους απλής τροχιάς και τα τραμ στην Κίνα. 
   Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Μετρό της Κίνας, μέχρι το τέλος του 2018, συνολικά 35 κινεζικές πόλεις, εκτός του Hong Kong, του Μακάο και της Ταϊβάν, λειτουργούσαν συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών με βάση τους σιδηροδρόμους. 
Το συνολικό μήκος των 185 αστικών σιδηροδρομικών γραμμών σε αυτές τις πόλεις έχει φτάσει περίπου τα 5.671 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το διάστημα μέχρι και το τέλος του 2018. 
Το προηγούμενο έτος, η Κίνα ολοκλήρωσε μια επένδυση ύψους περίπου 547 δισεκατομμυρίων Γιουάν (81.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που αξιοποιήθηκε για την κατασκευή αστικών σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Το ποσό αυτό, που διατέθηκε σε περίπου 6.374 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών που ήταν υπό κατασκευή, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 14.9% σε σχέση με το 2017.
Η Κίνα καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών και την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για τα προσωπικά τους αυτοκίνητα. 
Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς και «οι αστικές σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της Κίνας καταγράφουν μεγάλη δυναμική ανάπτυξης εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Xie Zhengguang, πρόεδρος του Οργανισμού Μετρό της Κίνας.