Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ολοκληρώνεται το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:12:32
  • Προβολές:
  • 784

Μέσα στο 2019 θα ανοίξει το πρώτο εθνικό μουσείο ναυτιλίας της Κίνας στην Νέα Περιοχή Binhai του Δήμου Τianjin στη βόρεια Κίνα. 
   Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατασκευή του χώρου έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται ότι θα μπορεί να υποδεχτεί το κοινό μέσα στο τρέχον έτος. 
Το νέο αυτό μουσείο καλύπτει μια έκταση 150.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 3 ορόφους με έναν υψηλότερο όροφο σε κάποια σημεία. Ο όροφος αυτός θα είναι διαθέσιμος στους επισκέπτες χωρίς κάποιο αντίτιμο αμέσως μετά το άνοιγμα του μουσείου. 
Τα 6 τμήματα της αίθουσας εκθέσεων, που καλύπτουν συνολικά 23.000 τετραγωνικά μέτρα, παρουσιάζουν μια ευρεία ποικιλία θεμάτων και περιλαμβάνουν τον κινεζικό ναυτικό πολιτισμό και ιστορία, την ναυτική οικολογία και το περιβάλλον, την επιστημονική εκπαίδευση καθώς και διαδραστικά προγράμματα. 
Στο χώρο του μουσείου θα υπάρχουν ακόμη καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφοι, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν μια συνολική εμπειρία, να περιηγηθούν στα καταστήματα και να γευτούν το φαγητό των εστιατορίων. 
Η κατασκευή του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Κίνας αναμένεται επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση της δημόσιας συνείδησης και στην αφύπνιση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την θαλάσσια προστασία και έρευνα, καθώς και τον ναυτικό πολιτισμό.