Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τεράστιος αριθμός αιτούντων για συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:10:57
  • Προβολές:
  • 657

Πρωτοφανή αριθμό υποψηφίων προσέλκυσε αυτό το χρόνο ο Ημιμαραθώνιος του Πεκίνου, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. την 14η Απριλίου 2019 στην Κεντρική Πλατεία Tian’anmen του Πεκίνου. Ο φετινός Ημιμαραθώνιος δέχτηκε τις αιτήσεις 58.392 υποψηφίων προερχόμενων από διαφορετικές επαρχίες και πόλεις της Κίνας, καθώς και 194 δρομέων από χώρες του εξωτερικού. 
Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο του Πεκίνου ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο φέτος, μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι οι δρομείς που θα επιτύχουν πολύ υψηλά αποτελέσματα σε αυτόν θα έχουν μια σημαντική ευκαιρία στον Μαραθώνιο του Πεκίνου, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το χρόνο. Συγκεκριμένα, όσοι δρομείς του Ημιμαραθώνιου σημειώσουν αποτελέσματα που καλύπτουν τις προϋποθέσεις της βαθμολογίας για τον Μαραθώνιο του Πεκίνου, θα επιλεγούν αυτόματα και σε αυτόν. 
Η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και η ενθάρρυνση των πολιτών για ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελούν μια από τις επιδιώξεις της κεντρικής ηγεσίας της Κίνας. Σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλει σημαντικά η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου, που αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός με σύνθημά του: «fitness-for-all». Διοργανώνεται εδώ και 63 χρόνια και από το 2016 χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Αθλητικού Οργανισμού της Κίνας. 
Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Δημοτικού Γραφείου Αθλητισμού του Πεκίνου, ο αριθμός των δρομέων που συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο του Πεκίνου έχει αυξηθεί από περίπου 1450 σε πάνω από 20.000, κάνοντας την εκδήλωση αυτή ένα κορυφαίο γεγονός με παγκόσμια επιρροή. 
Σημείωσε δε ακόμη ότι η ανάπτυξη του Ημιμαραθωνίου συμφωνεί και ταυτίζεται με την ανάπτυξη της μαζικής προώθησης των αθλημάτων στην Κίνα. «Η διοργάνωση μαρτυρά την ανάπτυξη της πρωτεύουσας και την κοινωνική πρόοδο. Αντανακλά την εικόνα του Πεκίνου ως μια ανοιχτή, σίγουρη, πράσινη και αρμονική πόλη, ενώ ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αθλητικά γεγονότα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποδιευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Αθλητισμού του Πεκίνου.
Η διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου αναμένεται να αποτελέσει εξαιρετική εμπειρία για τους αθλητές και μοναδικό θέαμα για τους επισκέπτες. Η πορεία του θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί από την Πλατεία Tian’anmen του Πεκίνου και θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία Εορτασμού («Celebration Square») στην κεντρική περιοχή της Γραφικής Λεωφόρου του Ολυμπιακού Πάρκου του Πεκίνου.