Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κατασκευή της κυρίως πανεπιστημιούπολης στο Westlake University της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:09:41
  • Προβολές:
  • 799

Την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση της κυρίως πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Westlake ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του πανεπιστημίου σε τελετή παρουσίασης της οικοδόμησής της στην περιοχή Hangzhou, της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας. 
   Το Πανεπιστήμιο Westlake αποτελεί ένα νέο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που προσανατολίζεται στην έρευνα και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και επέκτασής του, ξεκινά τώρα η υλοποίηση της πρώτης φάσης της κατασκευής του σε μια έκταση που καλύπτει περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. 
    Η επένδυση για την κατασκευή της πρώτης φάσης ξεπερνά τα 4.6 δισεκατομμύρια Γιουάν (686 εκατομμύρια δολάρια) και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με τον Ji Qingke, αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου. 
   Οι εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης θα περιλαμβάνουν συνολικά 36 οικοδομήματα, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν δύο τεράστια ερευνητικά κέντρα που θα καλύπτουν τη μισή από τη συνολική περιοχή κατασκευής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ji Qingke. 
«Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες για να προωθήσουμε την ανάπτυξη των προηγμένων τεχνολογιών και να συμβάλουμε στην αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους και του πολιτισμού όλης της ανθρωπότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Shi Yigong, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Westlake. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν το πανεπιστήμιο έχει προσλάβει 85 κορυφαίους επιστήμονες και έχει δεχτεί 139 διδακτορικούς φοιτητές. 
Η ίδρυσή του είναι αποτέλεσμα της πρότασης του Shi Yigong, δομικού βιολόγου και ακαδημαϊκού της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, που τώρα υπηρετεί κι ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου, και της συμβολής άλλων έξι επιστημόνων.
Η σκέψη αυτή πραγματοποιήθηκε το 2015 και τρία χρόνια μετά έλαβε σάρκα και οστά, αποτελώντας το πρώτο σύγχρονο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κίνας με προσανατολισμό του την έρευνα. Η φιλοδοξία των εμπνευστών του και η επιδίωξη της χώρας γενικότερα είναι να γίνει αυτό το πανεπιστήμιο ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα παγκοσμίως. Το έργο του θα εστιάσει στην βασική έρευνα στον τομέα των φυσικών και ιατρικών επιστημών αλλά και στην τεχνολογία.  
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)