Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προώθηση της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου στην Ιαπωνία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:09:09
  • Προβολές:
  • 567

Στην προώθηση της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου Guangdong- Hong Kong- Macau προχωρούν από κοινού η περιοχή Guangdong της Κίνας, η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Hong Kong και η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Μακάο. Οι εκπρόσωποι των τριών αυτών περιοχών θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά μια κοινή υπερπόντια προώθηση του Κόλπου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Hong Kong, Carrie Lam την Τρίτη 2 Απριλίου. 
Η ίδια ανέφερε σε εκπροσώπους του τύπου στο πλαίσιο συνάντησης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Hong Kong ότι την Τρίτη 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο στο Τόκυο που θα αφορά μια Γενική Περιγραφή του Αναπτυξιακού Σχεδίου της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao.
Στο συνέδριο αυτό θα παρευρεθεί η Carrie Lam συνοδευόμενη από τον Ma Xingrui, διοικητή της επαρχίας Guangdong καθώς και την Υπουργό Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Ειδική Διοικητική Περιοχή του Μακάο, Sonia Chan. 
Σύμφωνα με το Γραφείο της Διευθύνουσας Συμβούλου, η Carrie Lam θα αναχωρήσει για το Τόκυο την Κυριακή 7 Απριλίου με σκοπό να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Taro Kono και να πραγματοποιήσουν συνομιλίες στο ζήτημα της συνεργασίας και της προώθησης της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου. 
Η ίδια επιδιώκει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ιαπωνία να αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ιαπωνικές εταιρίες και τα ερευνητικά ινστιτούτα μπορούν να εμπλακούν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Ευρύτερης Περιοχής. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προώθηση της εν λόγω Περιοχής αποτελεί προτεραιότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, καθώς ήδη από τον Φεβρουάριο, η κεντρική ηγεσία της χώρας εξέδωσε τη σύνοψη του αναπτυξιακού πλάνου για την Ευρύτερη Περιοχή του Κόλπου. Στο τελευταίο κεφάλαιο του σχετικού εγγράφου τονίζεται χαρακτηριστικά η ανάγκη για διεύρυνση της συμμετοχής του δημοσίου και των διαφόρων φορέων της αγοράς στην ανάπτυξη του Κόλπου. 
Σε αυτή την προσπάθεια, η Ιαπωνία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά καθώς αποτελεί μια τεράστια αγορά που έχει τη δυνατότητα και τη δυναμική να προσφέρει πολλές εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ευρύτερη Περιοχή, δημιουργώντας οφέλη και για τις δυο πλευρές. 
 (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)