Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα, Γαλλία ενισχύουν τη συνεργασία στην οικονομική καινοτομία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:07:14
  • Προβολές:
  • 714

Η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζιπνίνγκ στη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου 2019 έδωσε στους αρχηγούς των δύο χωρών τη δυνατότητα για πραγματοποίηση συνομιλιών και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Αποτέλεσμα των συζητήσεών τους ήταν, μεταξύ άλλων, και η υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης που αφορά τη διμερή συνεργασία στην οικονομική καινοτομία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επιτηρητής του ανώτατου τμήματος ασφαλείας της Κίνας. 
Το Μνημόνιο αυτό αναφέρει ότι τα κόμματα και των δύο χωρών θα μοιράζονται πληροφορίες και θα ενισχύσουν τη συνεργασία στην ανάπτυξη της τάσης των οικονομικών τεχνολογιών και των σχετικών πολιτικών για τη νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Securities Regulatory Commission (CSRC) της Κίνας. 
Επίσης, οι επιτροπές ασφαλείας των δύο χωρών έφτασαν σε συμφωνία όσον αφορά την ενίσχυση της πράσινης οικονομικής συνεργασίας και την αναζήτηση τρόπων με σκοπό την αναβάθμιση της διασυνδεσιμότητας των κεντρικών αγορών και των δύο χωρών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Γαλλία συνοδεύτηκε και από την υπογραφή μιας σειράς εμπορικών συμφωνιών που καλύπτουν πολλούς τομείς και αφορούν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η εξαγωγή γαλλικών προϊόντων στην Κίνα και προωθήθηκε η συνεργασία στην επίτευξη σχεδίων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των κινεζικών εργοστασίων και την κατασκευή ενός νέου πλοίου.   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)