Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανάγκη για καλύτερη εκπλήρωση των καθηκόντων από τις αρχές αστικών υποθέσεων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-04-08 16:05:43
  • Προβολές:
  • 547

Την ανάγκη για αποτελεσματικότερη εφαρμογή των εργασιών που εκτελούνται από τις αρχές αστικών υποθέσεων τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο εθνικό συνέδριο αστικών υποθέσεων που διεξήχθη στο Πεκίνο την Τρίτη 2 Απριλίου 2019. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος, που διατελεί κι ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής ενθάρρυνε όλους τους αξιωματούχους που εργάζονται στον τομέα των αστικών υποθέσεων να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με ακόμα καλύτερο τρόπο, εστιάζοντας στην ανακούφιση από τη φτώχεια, τις ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες και τα δημόσια ζητήματα. 
Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τις εργασίες των αστικών υποθέσεων ως κομβικό σημείο της κοινωνικής ανάπτυξης, κάλεσε τις επιτροπές του Κόμματος και τις κυβερνήσεις σε διάφορα επίπεδα να αφοσιωθούν σε μια προσέγγιση που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Τους ζήτησε δε να ενισχύσουν το συντονισμό στις εργασίες που αφορούν τις δημόσιες υποθέσεις και να ενδυναμώσουν τις υπηρεσίες αστικών υποθέσεων που βρίσκονται προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο. 
Επιπρόσθετα, οι οργανισμοί που διαχειρίζονται αυτού του είδους τις υποθέσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με τρόπο που θα διασφαλίζει τα βασικά μέσα επιβίωσης για τους πολίτες και θα ενδυναμώνει την κοινωνική διακυβέρνηση σε ένα πρώιμο στάδιο. 
Η παροχή ακόμη, βασικών κοινωνικών υπηρεσιών με σκοπό την πραγματοποίηση νέας συνεισφοράς στην ολοκλήρωση της οικοδόμησης μιας μετρίως ευημερούσας κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και στην μετατροπή της Κίνας σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα, αποτελεί προτεραιότητα του κράτους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. 
Στο εθνικό συνέδριο αστικών υποθέσεων τοποθετήθηκε κι ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος αφού αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον τομέα, επεσήμανε τη σκληρή δουλειά που επιβάλλεται ακόμα να πραγματοποιηθεί. 
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τους φορείς αστικών υποθέσεων να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Κεντρικής Επιτροπής και του Κρατικού Συμβουλίου του Κομμουνιστικού Κράτους της Κίνας και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, λαμβάνουν ικανοποιητική και επαρκή στήριξη.
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)