Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σύγχρονη Κινεζική Τέχνη παρουσιάζεται στο Παρίσι

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:55:24
  • Προβολές:
  • 828

Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Γαλλίας πραγματοποιείται τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδο πολιτισμού. 
   Μετά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου 2019, εγκαινιάστηκε και η έκθεση Μοντέρνας Κινεζικής Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στο Παρίσι. 
Με σκοπό τον εορτασμό της 55ης επετείου από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Γαλλίας και την περαιτέρω προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών, έργα σύγχρονης κινεζικής τέχνης ταξίδεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα. 
Η έκθεση με τίτλο: «Βιώστε την Κίνα, Συναντώντας ιδέες στο Παρίσι-Θησαυροί από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας» εστιάζει στην ιστορία των Σινο-Γαλλικών ανταλλαγών στον τομέα της τέχνης τις τελευταίες δεκαετίες. Παρουσιάζει 36 ζωγραφικους πίνακες και γλυπτά που δημιουργήθηκαν από περίπου 20 Κινέζους καλλιτέχνες όπως ο Chang Yu, ο Xu Beihong και ο Lin Fengmian. 
Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας, το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι και το Δίκτυο Διεθνών Οργανισμών Πολιτιστικής Σύνδεσης, θα υποδέχεται το κοινό έως τις 17 Απριλίου 2019. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σύγχρονο κινεζικό πολιτισμό και να θαυμάσουν μερικά από τα διασημότερα έργα της μοντέρνας κινεζικής τέχνης.