Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αύξηση της κατανάλωσης στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:54:48
  • Προβολές:
  • 814

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Κίνας και η αύξηση του μηνιαίου εισοδήματός τους έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και τουριστικού τομέα της χώρας.
    Οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα σε πολιτιστικές δραστηριότητες και στην ψυχαγωγία τους με τις κατά κεφαλήν δαπάνες να αυξάνονται ραγδαία από έτος σε έτος. 
Όπως ανακοινώνει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, τα χρήματα που επενδύθηκαν κατ’ άτομο στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας αυξήθηκαν σε 850 Γιουάν (125 δολάρια) το 2017 από 570 Γιουάν το 2013.
Με την αυξανόμενη ζήτηση των Κινέζων όσον αφορά την πολιτιστική κατανάλωση, η χώρα σημείωσε μια συνεχόμενη αύξηση στα κατά κεφαλήν έξοδα στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των προϊόντων ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, οι δαπάνες στους συγκεκριμένους τομείς τείνουν να γίνουν ένα νέο πεδίο οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της χώρας ενέκριναν το 2018 συνολικά 14.000 εμπορικές παραστάσεις στην Κινεζική ηπειρωτική χώρα που πραγματοποιήθηκαν από καλλιτεχνικούς θιάσους ή καλλιτέχνες προερχόμενους από ξένες χώρες ή από το Hong Kong, το Macao και την Taiwan. Παράλληλα, για το προηγούμενο έτος, τα στοιχεία αναφέρουν ότι 49.366 καλλιτεχνικά έργα αποτέλεσαν αντικείμενο αδειοδοτημένης εισαγωγής ή εξαγωγής.