Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνεργασία του Μουσείου του Παλατιού με το κεντρικό αεροδρόμιο του Πεκίνου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:52:16
  • Προβολές:
  • 775

Στην υπογραφή συμφωνίας που θα ενισχύει τη συνεργασία στην προώθηση του Μουσείου του Παλατιού και των πολιτιστικών του κειμηλίων προχώρησε το Μουσείο και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου. 
    Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εστιάζει στην ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορους τομείς, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ψηφιακές εκθέσεις, προώθηση των πολιτιστικών προϊόντων και εκπαίδευση πάνω στην αποκατάσταση των πολιτιστικών κειμηλίων. 
Σύμφωνα με τον επιμελητή του Μουσείου του Παλατιού, Shan Jixiang, η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας αποτελεί μια από τις πρόσφατες προσπάθειες του Μουσείου να αξιοποιήσει την ανεπτυγμένη διαδικτυακή και πληροφοριακή τεχνολογία με σκοπό να αναδείξει τις πλούσιες πολιτιστικές πηγές του Μουσείου σε ένα ευρύτερο κοινό. 
Η πρόσφατη κοινή δράση μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πεκίνου και του Μουσείου του Παλατιού αποτελεί την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία είχε εγκαινιαστεί με προηγούμενη συμφωνία τον Ιούνιο του 2010. 
Η σύμπραξη των δυο φορέων έχει φέρει πλούσιους καρπούς τα τελευταία χρόνια και έχει συμβάλει σημαντικά τόσο στην ανάδειξη του Μουσείου του Παλατιού όσο και στην προώθηση του κινεζικού πολιτισμού γενικότερα. Τον Ιούλιο του 2012, μια έκθεση πολυμέσων άνοιξε στο κεντρικό αεροδρόμιο παρουσιάζοντας εισαγωγικά βίντεο του Μουσείου αλλά και ολογράμματα των πολιτιστικών κειμηλίων.
«Η συνεργασία του Μουσείου του Παλατιού με το Κεντρικό Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου έχει τεράστια δυναμική και δίνει τη δυνατότητα στην «Απαγορευμένη Πόλη» ν’ αναδείξει τον κινεζικό πολιτισμό σε τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιμελητής του, Shan Jixiang. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: China Daily)