Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τεράστιο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στη νότια Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:51:47
  • Προβολές:
  • 923


Η επερχόμενη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα, έχει αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον των πολιτών για τα χειμερινά αθλήματα. Η μεγάλη αυτή αποδοχή και δημοτικότητα των χειμερινών αθλημάτων έχει οδηγήσει στην ανάγκη οικοδόμησης όλο και περισσότερων εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, ένα εσωτερικό χιονοδρομικό θέρετρο 75.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να ανοίξει στις 15 Ιουνίου 2019 στην θερμή νότια Κίνα. Το χιονοδρομικό πάρκο βρίσκεται στην Guangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Guangdong και είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το διάσημο κέντρο Ski Dubai στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Σύμφωνα με τον Li Wanxiong, γενικό διαχειριστή του προγράμματος, το χιονοδρομικό κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ταυτόχρονα πάνω από 3000 επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις εξαιρετικές παροχές του. Τέσσερις πλαγιές με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, με την μακρύτερη να φτάνει τα 460 μέτρα και την μεγαλύτερη κατακόρυφη πλαγιά να μετρά 66 μέτρα, θα δώσουν στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων μια εξαιρετική ευκαιρία ψυχαγωγίας. 
Παράλληλα, οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες πάγου και χιονιού, όπως τα γλυπτά από πάγο και τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στον πάγο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Li Wanxiong. 
Η ύπαρξη του χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τη δημοτικότητα των αθλημάτων δεδομένου ότι μόνο το χειμώνα 2017-2018 πάνω από 196 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν από Κινέζους με σκοπό τη συμμετοχή τους σε χειμερινές δραστηριότητες. 
Όπως ανακοινώνει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η κίνηση τους χειμερινούς μήνες 2017-2018, σημείωσε αύξηση της τάξεως του 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αναδεικνύοντας τη δυναμική των χειμερινών αθλημάτων. 
   Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο Αύγουστο, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χιονοδρομικού κέντρου και στη Σαγκάη, έκτασης 227.000 τετραγωνικών μέτρων. Το τεράστιο αυτό έργο θα απαιτήσει την εντατική εργασία πολυάριθμων συνεργείων και αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2022. 
        (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)