Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Σιγκαπούρη ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των κομμάτων τους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:50:55
  • Προβολές:
  • 857

Την προθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των κομμάτων τους εξέφρασαν οι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και του Κόμματος Λαϊκής Δράσης της Σιγκαπούρης σε σχετική συνάντηση.
Οι συζητήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Μαρτίου στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού και Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Λαϊκής Δράσης της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong και του Song Tao, Υπουργού του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
O Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης ανάφερε ότι η χώρα του αποδίδει εξαιρετική σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Κίνα κι είναι πρόθυμη να οικοδομήσει στενές επαφές με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Επιθυμεί επίσης να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και με σκοπό την προώθηση των διμερών σχέσεων και τη βελτίωσή τους στο σύγχρονο περιβάλλον.
Από την πλευρά της Κίνας, ο Υπουργός Song Tao τόνισε ότι η Κίνα και η Σιγκαπούρη έχουν δημιουργήσει μια πλήρη συνεργατική σύμπραξη που αναπτύσσεται με το πέρασμα του χρόνου υπό την καθοδήγηση των αρχηγών και των δυο χωρών και με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεών τους.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα εργαστεί με το Κόμμα Λαϊκής Δράσης της Σιγκαπούρης για να εφαρμοστεί από κοινού η συναίνεση που πραγματοποιήθηκε από τους αρχηγούς των δύο χωρών. Η Κίνα είναι πρόθυμη να εμβαθύνει την κοινή πορεία στις εθνικές στρατηγικές υπό το πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και να αναβαθμίσει τους διμερείς δεσμούς και την πρακτική συνεργασία σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε να φτάσουν σε νέο επίπεδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Υπουργός. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)