Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Ιταλία: μεγαλύτερη συνεργασία στον πολιτισμό και τον τουρισμό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:49:04
  • Προβολές:
  • 681


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ιταλία, που διήρκησε από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συνομιλίες και ανταλλαγές στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Sergio Mattarella, να συζητήσει με επιχειρηματίες και εκπροσώπους πολιτιστικών ινστιτούτων από τις δύο χώρες και να παραθέσει σημαντικές ομιλίες στο πλαίσιο των συναντήσεων. 
Τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ακολούθησαν επίσης στην Ιταλία ο Κινέζος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Luo Shugang και ο Liu Yuzhu, Πρόεδρος της Εθνικής Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες με τους Ιταλούς ομολόγους τους πάνω στη μελλοντική συνεργασία σε αυτούς τους τομείς. 
Στο συνέδριο, που υποδέχτηκε πάνω από 40 πολιτιστικούς και τουριστικούς οργανισμούς και εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων από το Μουσείο του Παλατιού, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας και το Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών, ο Κινέζος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Σινο-Ιταλικές σχέσεις απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό σύστημα πολιτιστικής συνεργασίας. Ανέφερε ότι έχουν επιτευχθεί καρποφόρα αποτελέσματα από την κοινή εργασία των δυο χωρών στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στον τομέα του τουρισμού, του δημιουργικού σχεδιασμού, του κινηματογράφου και της βιομηχανίας της τηλεόρασης. 
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το έτος 2020 σηματοδοτεί την 50η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ιταλίας και γι’ αυτό τα δύο έθνη θα εδραιώσουν περαιτέρω τη συνολική στρατηγική συνεργασία και θα διεξάγουν με επιτυχία τις δραστηριότητες για το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού». 
Από την πλευρά της Ιταλίας, ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δράσεων, Alberto Bonisoli, επεσήμανε ότι η Κίνα και η Ιταλία έχουν θέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα πολιτιστικών ανταλλαγών και η Ιταλία είναι πρόθυμη να εμβαθύνει την αμοιβαία κατανόηση και να προωθήσει τις Σινο-Ιταλικές σχέσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο. 
Η συνάντηση του Κινέζου Υπουργού Luo Shugang με τον Ιταλό ομόλογό του Αlberto Bonisoli στον τομέα του πολιτισμού και τον Gian Marco Centinaio στον τομέα του τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα την σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας για ανταλλαγές σε αυτά τα πεδία. 
Μετά τις συζητήσεις, οι εθνικοί αρχηγοί των δύο χωρών συμμετείχαν στην υπογραφή πολλαπλών διμερών εγγράφων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μνημονίου κατανόησης που αφορούσε την αμοιβαία αναβάθμιση της οικοδόμησης της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και ενός εγγράφου για την επιστροφή κινεζικών κειμηλίων που είχαν παραμείνει στην Ιταλία.  (Ελένη Μπίλια)