Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της συνεργασίας με την Ευρώπη μετά τις επίσημες επισκέψεις του Κινέζου Προέδρου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-30 20:48:20
  • Προβολές:
  • 582

Ιδιαίτερα καρποφόρα ήταν τα αποτελέσματα των επίσημων επισκέψεων του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ιταλία, το Μονακό και τη Γαλλία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα για αναβάθμιση των σχέσεων της Κίνας με αυτές τις τρεις χώρες και για μια νέα ώθηση στη συνολική στρατηγική συνεργασία Κίνας-Ευρώπης. 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, οι επίσημες επισκέψεις του Κινέζου Προέδρου είναι αφοσιωμένες στην εμβάθυνση της συνεργασίας, τη βελτίωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τη διατήρηση του πολυμερισμού, γεγονός που καταδεικνύει την αίσθηση της ευθύνης που φέρει η Κίνα ως μια σημαντική χώρα. 
Κατά τη διάρκεια των 6ήμερων επισκέψεών του, ο Κινέζος Πρόεδρος συμμετείχε σε πάνω από 40 εκδηλώσεις στις 5 διαφορετικές πόλεις που ταξίδεψε και πέτυχε την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τους αρχηγούς και τους αξιωματούχους των χωρών αυτών. Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στο θέμα της φιλίας και του αμοιβαίου οφέλους, στην οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας. Σημαντικά επίσης θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η προώθηση των δεσμών Κίνας-Ευρώπης και οι προοπτικές των κοινών ευκαιριών και δυνατοτήτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ σε αυτές τις τρεις χώρες αποτελεί το πρώτο επίσημο ταξίδι που πραγματοποιεί αυτό το χρόνο στο εξωτερικό.