Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Περισσότεροι νεαροί επισκέπτες στο Μουσείο του Παλατιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-20 18:55:43
  • Προβολές:
  • 843


Όλο και περισσότεροι επισκέπτες νεαρής ηλικίας διαλέγουν το Μουσείο του Παλατιού για να περάσουν τις ημέρες των εορτών ή να περιηγηθούν στα εκθέματα  όταν έχουν ελεύθερο χρόνο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Μουσείο στο πλαίσιο δελτίο τύπου στις αρχές Μαρτίου, μεταξύ των 17 εκατομμυρίων επισκεπτών του Μουσείου το έτος 2018, το 40% αποτέλεσαν άτομα κάτω των 30 ετών, ενώ οι επισκέπτες ηλικίας 30-40 σημείωσαν ποσοστό 24%.
Το Μουσείο του Παλατιού, που έχει ηλικία σχεδόν 600 ετών φαίνεται να αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο των γηραιότερων όσο και των νέων ανθρώπων. Εκτός όμως από την αύξηση των νεαρών επισκεπτών, οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανέφεραν ότι οι επισκέπτες παραμένουν πολύ περισσότερη ώρα στο χώρο του Μουσείου και αφιερώνουν μεγαλύτερη προσοχή στις διάφορες εκθέσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. 
Στην μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών συμβάλουν και οι περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στο Μουσείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποτελούν οι νέες εκθέσεις που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου 2019. Η περίοδος αυτή αποτελεί μια εποχή, κατά την οποία του Μουσείο δεν δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κι έτσι οι περιοδικές εκθέσεις συμβάλουν σημαντικά στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος του κοινού. 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η εισαγωγή και παρουσίαση δραστηριοτήτων με θέμα το Φεστιβάλ της Άνοιξης, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών κατά 50% τους πρώτους δύο μήνες του 2019, σε σχέση με πέρσι.