Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη στη νοτιοδυτική Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-20 18:54:15
  • Προβολές:
  • 873

Στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας παρουσιάστηκε η πανεθνική έκθεση για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019. 
   Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει πάνω από 150 αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο το Ναπολέοντα Βοναπάρτη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα εκθέματα παρουσιάζουν το ρουχισμό που χρησιμοποιούσε ο Ναπολέοντας, αντικείμενα καθημερινής χρήσης από την εποχή του, καθώς και ελαιογραφίες, αγάλματα και ξυλόγλυπτα από διάσημους καλλιτέχνες. 
Επίσης, στην έκθεση αναδεικνύονται κυρίως τα «πάνω και τα κάτω» της ζωής του Ναπολέοντα, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη γνωριμία των δύο λαών καθώς «μια τέτοια έκθεση που αφορά την γαλλική τέχνη και τον πολιτισμό θα συμβάλει στην ενίσχυση της επικοινωνίας και της φιλίας μεταξύ του λαού της Κίνας και της Γαλλίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ma Wendou, επιμελητής του Επαρχιακού Μουσείου της Yunnan.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση της περιοδείας της έκθεσης, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan, την Kunming, θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου 2019. Έπειτα, η έκθεση αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλες πόλεις της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των Guizhou, Shanxi, Henan και Shenzhen.